Over ons

BSR Praktijk de Theetuin Weesp

De Praktijk in Weesp ligt in het groene hart van Weesp. Midden in het stadscentrum ligt fort Ossenmarkt, met daarachter de Theetuin van Weesp. Bij de ingang staat het houten “poortwachtershuisje” waar de praktijk gevestigd is.

BSR Praktijk Westerwolde

Onze praktijk in Westerwolde ligt in een landelijke omgeving in een boerderij die ruim honderd jaar actief is is de landbouw. De praktijk zelf is gevestigd in de voormalige koeienstal die volledig is gerenoveerd en gerestyled.

Ons team in Weesp en Westerwolde

Het team van Body Stress Release practitioners in Weesp en Westerwolde

Constance Sertons

Constance Sertons

Eigenaar & BSR practitioner Weesp en Westerwolde

Mark Gordijn

Mark Gordijn

BSR practitioner Weesp

Johan Blanke

Johan Blanke

BSR practitioner Westerwolde

Annette Vermeulen

Annette Vermeulen

BSR practitioner Weesp

Constance Sertons – BSR practitioner Weesp en Westerwolde

Tien jaar geleden kreeg ik zelf pijnklachten in mijn nek, schouders en in mijn oog. De neuroloog en oogarts konden geen oorzaak vinden. Ik wilde alles proberen om van mijn pijn af te komen en iemand wees mij op Body Stress Release. Ik ben bij Annette in de praktijk gestart met een aantal behandelingen en uiteindelijk was ik dankzij de BSR-techniek pijnvrij!

Ik was zo enthousiast dat ik een soort ambassadeur van de BSR werd. Ik had folders in mijn tas en iedereen die ik hoorde over fysieke klachten, vertelde ik over BSR.

Voordat ik zelf als BSR practitioner aan de slag ging heb ik een HBO-V opleiding gevolgd en heb ik als manager in de thuiszorg gewerkt. De laatste vijftien jaar ging steeds meer het één op één contact en de aandacht met de cliënt missen. Toen ik eenmaal het besluit had genomen om de opleiding tot practitioner te gaan volgen viel alles samen.

Voor deze opleiding ben ik vijf maanden naar Zuid-Afrika geweest. Dit was een zeer inspirerende, leerzame en prachtige tijd. Toen ik daar weer in de schoolbanken zat, was ik nog meer overtuigd dat ik heel graag dit werk graag wilde gaan doen.

Na terugkomst in Nederland ben ik gaan werken bij de BSR praktijk Weesp, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Elke dag ontmoet ik mooie mensen, met prachtige verhalen en zie ik wat de BSR-techniek met hen doet of heeft gedaan. Elke dag realiseer ik mij wat een prachtig vak ik heb en ben ik onder de indruk van wat de techniek in het menselijk lichaam kan veroorzaken.

Mark Gordijn – BSR practitioner Weesp

Ik ben een ervaringsdeskundige. Ik begon namelijk ook op de behandeltafel. Jaren terug ging ik over de kop met de auto. Een gebroken middenhandsbeentje was het resultaat, zei de dokter. Wat hij niet onderzocht was de rest van mijn lichaam. Een vermoedelijke whiplash speelde ook op dat moment. Met de gebruikelijke pijn in schouders, nek en met een aanhoudende hoofdpijn. Elke weekend of soms om de week kampte ik daarmee waardoor ik nooit uitgerust de nieuwe werkweek inging.

Ik had ook een stressvolle job waardoor mijn lichaam nooit de rust kreeg die het nodig had. Mijn lichaamscapaciteit was overschreden, de problemen staken de kop op en hielden hardnekkig stand. De bekende vicieuze cirkel.

Na jaren tobben en doorgaan kwam ik bij BSR terecht. De eerste paar keer merkte ik weinig verschil, behalve dat ik rillerig was na afloop en vooral moe. Na een aantal keer herbeleefde ik de spitpijn in mijn rug. Niet de spit maar wel de ontmaskering van de vastgezette pijn in de onderrug. Twee dagen later was die weg en na ongeveer 6 behandelingen merkte ik dat ik al een tijd geen hoofdpijn meer had gehad. Vreemd hoe je pas later merkt dat je ergens géén last van hebt. De verbazing trof me. Hier gebeurde iets. Met als resultaat dat ik de opleiding tot BSR practitioner ben gaan volgen. Dit gevoel moest ik doorgeven. En na een geweldige opleiding en een avontuur in Zuid Afrika sta ik nu naast de behandeltafel. En soms lig ik erop. Voor wat ‘onderhoud’.

Johan Blanke – BSR practitioner Westerwolde

In mijn werk als agrarisch ondernemer ondervond ik vele fysieke klachten. Veel nek- schouder en lage rugklachten die voornamelijk werden veroorzaakt door eenzijdig en zwaar werk.

Ik onderging verschillende ondersteunende therapieën met wisselend en matig resultaat. Toen ik in aanraking kwam met de BSR-techniek verblufte mij vooral het grote effect van een relatief milde behandeling. Mijn practitioner legde mij uit dat het de lichte impuls van buitenaf mijn lichaam aanzette tot herstel en een proces op gang bracht in mijn lichaam.

Ik werd zo enthousiast over het resultaat dat ik zelf de opleiding tot BSR practitioner ben gaan volgen. Tijdens de intensieve opleiding in Engeland die ik in november 2017 ben gaan volgen, kwam ik er achter wat de kracht van deze techniek is, en waarom het zo veel mensen kan helpen.

Wat mij vooral ook aanspreekt is dat deze nuchtere, ‘down to earth’ techniek, zo logisch en uitlegbaar in elkaar zit, met zulke mooie en positieve resultaten.

Als ik zelf periodiek een BSR behandeling onderga, verrast mij elke keer weer het positieve resultaat.

Na mijn terugkomst uit Engeland heb ik de koeienstal in Westerwolde omgebouwd tot een mooie praktijkruimte waar ik met veel plezier en voldoening dit prachtige vak mag uitvoeren.

Annette Vermeulen – BSR practitioner Weesp

In 2005 kwam ik op een congres waar een lezing werd gegeven over Body Stress Release. Ik werd meteen nieuwsgierig door het gegeven dat spierspanning in je lichaam zoveel klachten kan geven. Ik had de klachten allemaal; pijn in mijn rug, nek, schouder en een tennisarm die chronisch was.

In eerste instantie was ik wel wat sceptisch over BSR, maar op het congres werd mij verteld dat ik niet te snel moest stoppen met de behandelingen. De eerste keer gebeurde er niet zoveel, maar na de derde keer kwam er heel veel los, en na nog een aantal behandelingen was ik van al mijn klachten af. Dit wilde ik ook leren, maar om mijn werk op te zeggen en een gezin achter te laten en naar Zuid-Afrika te vertrekken om de opleiding voor practitioner te doen is niet niks. Toch ben ik in 2006 naar Zuid-Afrika vertrokken en nu na 13 jaar ben ik nog net zo enthousiast als in 2006. Wat ik het meest bijzonder vind aan BSR is de milde behandelmethode en dat het heel effectief is, dat heb ik de afgelopen 13 jaar wel ervaren.

Door Body Stress Release zie ik mensen opbloeien en ik vind het mooi om daar aan te kunnen bijdragen. Op dit moment werk ik nog één dag in de week in de praktijk de Theetuin in Weesp en ben ik aan het waarnemen bij BSR Velsen voor een zwangerschapsverlof.

Ondertussen heb ik de opleiding Natuurgeneeskundig therapeut afgerond en ook mijn Medische Basis Kennis HBO/Bachelor gehaald. Mede dankzij deze opleidingen zijn er een heel aantal ziektekostenverzekeraars die de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden.