Body Stress Release Westerwolde

Wat is BSR?

Wat is Body Stress?

Ieder mens krijgt dagelijks te maken met verschillende vormen van spanning. Deze hebben we nodig om actief en alert te zijn en om te groeien en ontwikkelen. Normaal gesproken verwerkt het lichaam deze spanning op natuurlijke wijze. Als dat niet (meer) het geval is, is er sprake van overbelasting. Overbelasting zet zich vast in de spieren. Dit vastzetten van spanning in spieren noemen we body stress. Body stress veroorzaakt een verstoring van het zenuwstelsel, waardoor communicatie van en naar de hersenen niet meer optimaal verloopt.

Oorzaken Body Stress

Er zijn verschillende problemen die deze overbelasting of body stress kunnen veroorzaken. In de Body Stress Release verdelen we deze oorzaken in drie categorie├źn:

Lichamelijke overbelasting

Dit kan acuut ontstaan door een ernstige val, een ongeluk of het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Ook kan het langzaam zijn opgebouwd door een onjuiste houding, een belastende sport lichamelijk of repeterend werk. Verder kan een langdurig ziekbed of zwangerschap fysieke overbelasting veroorzaken

Emotionele / mentale overbelasting

Dit kan ontstaan bij spanningen die over langere tijd zijn opgebouwd zoals zorgen, depressie, werkstress of verstoorde relaties.

Chemische overbelasting

Chemische overbelasting dit wordt, bij overgevoeligheid, veroorzaakt door het innemen, inademen of het via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Denk hierbij aan kunstmatige kleur- en smaakstoffen, maar ook aan bijvoorbeeld cosmetica en medicatie.

Body stress is vaak een optelsom van belastingen

Vaak ontstaat body stress na een optelsom van belastingen. Elk afzonderlijk zou u aankunnen, maar alle belastingen bij elkaar zorgen voor overbelasting. Uw lichaam zet dit om in vastgezette spierspanning, waardoor u nog minder in staat bent de belastingen het hoofd te bieden. Body Stress Release richt zich op het doorbreken van deze vicieuze cirkel.