Body Stress Release Westerwolde

Ervaringen

Ervaringen van cliënten

Een aantal cliënten aan het woord over hun ervaring met Body Stress Release en onze praktijk in Westerwolde.

Jaren geleden heb ik een zwaar ongeval gehad, waarbij ik in coma heb gelegen en ernstig hersenletsel heb opgelopen. Ik ging ik jarenlang naar fysiotherapie. Maar als ik iets te veel deed en mijn grenzen niet in acht nam,  kreeg ik verkrampte spieren, waardoor ik wekelijks fikse migraine aanvallen had en dat belemmerde mij enorm in mijn functioneren.

 Nadat mijn behandeld fysiotherapeut met pensioen ging, is mijn vriendin op zoek gegaan naar een behandelaar die vastgezette spieren behandelt, zo kwam ze na wat zoeken op het internet bij BSR Westerwolde terecht. Ik ben met een gereserveerde houding naar de praktijk gegaan. 

 Na de eerste drie behandelingen voelde ik me al veel beter, daarna ging ik wekelijks en na een paar maanden met langere tussenpozen naar Johan. Mijn energie en levenslust kwam langzaam maar zeker terug. 

Ik dacht altijd dat ik van ver gekomen was na het ongeval, toentertijd was de prognose dat ik een kasplantje zou worden. Maar met de behandelingen van Johan kom ik er achter dat de pijn en mijn  spierspanning mij altijd erg belemmerd heeft. Nu heb ik gelukkig nagenoeg geen hoofdpijn meer.

 Nu ik BSR heb gevonden kan ik alleen maar aanraden om een afspraak te maken als je (langdurige) klachten hebt. Stel je voor dat het voor jou net zoveel kan doen, als dat het voor mij doet!

Alberto (48)

“Ik ben hier terecht gekomen door het blaadje in het WeesperNieuws, een half jaar geleden. Er stond een goede advertentie over BSR in.

Ik heb al een jaar of vijf heel veel nekklachten. Hier zijn allerlei andere geleerden mee bezig geweest en er is een diagnose gesteld: een vernauwing in de nekwervel waardoor er een zenuw geblokkeerd is zorgt bij mij voor de pijn. Ik heb veel fysio geprobeerd, maar niks wilde helpen. Bij BSR wordt de pijn eerst veel erger, dit goed uitgelegd van te voren. Na de eerste behandeling wist ik niet of ik verder durfde te gaan. Omdat Constance had uitgelegd dat dit kon gebeuren, ben ik toch teruggegaan. Na verschillende behandelingen ging het steeds beter: het voelt als een wonder, ik had het nooit meer verwacht dat het zo kon veranderen.  Ik zou eigenlijk aan mijn klachten geopereerd moeten worden. Deze klacht gaat niet weg door de BSR, maar het is veel beter leven op deze manier en ik heb hoop dat ik verder kan leven zonder de operatie. We evalueren steeds goed hoe het met de spanning zit. Ik loop vaak te lang door met pijn, maar door de begeleiding van Constance voel ik mijn lichaam veel beter, zodat ik het zelf ook beter kan onderhouden.”

Fijn aan bsr: als je er vandaan komt merk je dat er iets gebeurt is, maar behandeling is heel fijn en zacht. Heb het idee dat Constance heel goed weet wat zij doet.

Annet (61)

“Ik loop al een tijd met een nekhernia. Hiervoor ben ik bij een neuroloog geweest. Na drie maanden terecht en kreeg ik twee spuiten die allebei niks hebben geholpen. Van een goede kennis kreeg ik een tip om BSR te proberen. ‘Baadt het niet, dan schaadt het niet’ dacht ik. Na drie behandelingen was 90 procent van de pijn weg, en met de andere 10 procent is goed te leven. Nu kom ik om de twee maanden ongeveer terug voor onderhoud. De behandeling is erg ontspannend en je merkt meteen dat er iets in het lichaam aan de gang wordt gezet.”

Cees: (75)

Met mijn nekklachten ben ik meerdere malen voor een behandeling naar de fysiotherapie en een chiropractor geweest, maar dat hielp niet afdoende en de klachten kwamen steeds weer terug. Op advies ben ik bij Johan terecht gekomen. Ik twijfelde wel, maar na het intake gesprek was ik overtuigd. Na de eerste behandeling voelde ik een bepaalde verlichting in mijn lichaam, na de tweede behandeling had ik weken geen last meer van mijn nek en nu na 4 behandelingen ben ik van mijn klachten af. Geweldig, ik kan het iedereen aanraden.

Sonja (29)

“Drie jaar geleden werd er bij mij een hernia geconstateerd door de neuroloog, verteld Hein De neuroloog wilde toen gelijk een afspraak maken voor een operatie. Ik heb dat niet laten doen, omdat ik van mijn vrouw over BSR bij de Theetuin had gehoord en ik eerst wilde proberen of die behandeling zou helpen. Dat was inderdaad het geval een na een aantal maanden was ik klachtenvrij. BSR heeft mij een operatie bespaard! ‘Door een jarenlange overbelasting was de spanning vastgezet. Door Body Stress Release kan ik zonder pijn door het leven. Na twee jaar kwamen de klachten in mindere mate terug en ben ik onmiddellijk met BSR gestart. Ook nu gaat het weer goed.

Hein (76)

“Ik kwam een aantal mensen tegen die bij de BSR geweest waren, allen met wisselende resultaten. Toch waren er ook veel mensen die het me aanraden. Ik was twijfelachtig maar ten einde raad met mijn klachten dus ik ben toch gegaan.  

Ik heb osteoporose en vier ingezakte rugwervels. De fysio hielp mij niet helemaal. Ik wilde weer kunnen lopen en en de dagelijkse dingen doen, en dat lukt sinds ik naar de BSR praktijk ga weer.  

Fysio zou volgens de artsen het enige zijn wat zou kunnen helpen, maar ik ben nu een keer of vier à vijf geweest, en kan weer stukjes lopen. Het heeft voor mij echt resultaat geleverd. Onlangs ben ik weer bij de fysio geweest, die verbaasde zich ook over hoe goed het gaat. Bij de fysiotherapeut kan ik nu zwaardere oefeningen doen die mijn rug ook weer sterker maken.”

Riek (72)

Ook Body Stress Release ervaren?

Het doel van BSR is het losmaken van spanning die in het lichaam is vastgezet, waardoor er een proces op gang komt dat het natuurlijk zelfherstellende vemogen van het lichaam terug brengt en versterkt.