Body Stress Release Westerwolde

Body Stress Release techniek

Techniek

De Body Stress Release (BSR) techniek is mild en gaat niet voorbij uw grenzen. BSR is gebaseerd op het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen; forceren is daarom niet nodig, slechts een juiste stimulans.

Body stress patronen

Het vastzetten van spanning (body stress) is goed georganiseerd; het lichaam zorgt ervoor dat dit in bepaalde patronen gebeurt. De Body Stress Release-practitioner is opgeleid om deze patronen te herkennen en op te sporen waar en in welke richting deze zich bevinden. De practitioner test het lichaam op body stress door een aantal spierreflextesten uit te voeren. Hij of zij maakt hierbij gebruik van het zogenoemde bio-feedback mechanisme van het lichaam.

Wanneer er sprake is van vastgezette spanning zal het lichaam tijdens het testen reageren door middel van reflexen. Op die manier kan heel zorgvuldig worden vastgesteld welke behandeling de cliƫnt nodig heeft en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd.

Body stress behandeling

De behandeling zelf bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer ruimte en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam zal herstellen. Dit is cruciaal voor het zelfherstellend vermogen, dat ervoor zorgt dat de natuurlijke veerkracht en gezondheid terugkeert.

Body Stress Release

BSR stelt geen diagnose en werkt niet met medicatie, apparaten, massage, manipulatie of drukpunten. Het is een milde methode en en die goed samengaat met andere behandelvormen.