Body Stress Release Westerwolde

Voor iedereen

Body Stress Release is voor iedereen

Baby’s kunnen als gevolg van hun geboorte body stress hebben en bij ouderen blijken de reeds geaccepteerde ouderdomskwalen te kunnen worden verminderd of zullen deze zelfs verdwijnen. Daarnaast is het geschikt voor mensen die veel van zichzelf vergen zoals sporters, mantelzorgers en mensen met een stressvolle of fysieke baan.

Kinderen & baby’s

Body stress kan bij kinderen van alle leeftijden voorkomen. Bij baby’s kan de geboorte al aanleiding zijn om body stress te ontwikkelen. Dat is het geval bij bijvoorbeeld moeilijke geboortes, waarbij trekkracht wordt gebruikt (vacuümpomp of keizersnede). Klachten kunnen dan zijn: onverklaarbaar huilen, overstrekken, overbeweeglijkheid en krampjes. Op (iets) oudere leeftijd is aanwezige body stress bij kinderen bijvoorbeeld te herkennen aan slecht slapen, groeipijnen, allergieën, verstoorde stoelgang, voortdurende verkoudheid, gebrek aan concentratievermogen, rusteloosheid, hoofdpijn, buikpijn, bedplassen of boze buien. Ook kinderen met medisch gediagnosticeerde stoornissen of syndromen (ADHD, verstoringen in het autistisch spectrum e.d.) reageren vaak erg goed op BSR. Dit komt omdat de verstoorde zenuwprikkel naar de hersenen verdwijnt en daardoor de communicatie van en naar de hersenen verbetert. Dit heeft een positief effect op concentratie en ontspanning.

Omdat de BSR-techniek zacht en vriendelijk is, wordt het door kinderen vaak als plezierig ervaren. Bovendien reageren baby’s en kinderen doorgaans snel op BSR, omdat spierspanning nog niet zo lang in hun lichaam is opgeslagen.

Optimale sportprestaties door maximale ontspanning

Tijdens het sporten liggen blessures altijd op de loer. Veel letsels komen door een plotselinge gebeurtenis, maar vaker door een overdaad. Dat betekent dat een bepaald deel van het lichaam gewoon niet meer op kan tegen de regelmatige druk van de training zonder ‘vast te lopen’. Dat ‘vastlopen’ is een teken van body stress.

Alleen rust is niet altijd voldoende om het probleem om te lossen. Soms moeten ook de spieren aangemoedigd worden om te ontspannen. Dan kunnen de omliggende zenuwen in samenwerking met de hersenen zorgen voor een voorspoedig herstel van de blessure.

BSR voorziet atleten en sporters van een voorsprong op de mogelijkheid om op topniveau te presteren. Hoe meer u in staat bent om uw spieren na een hoge belasting weer te kunnen ontspannen, des te beter herstelvermogen is wat ten goede komt van uw prestaties

Hoe meer kennis u van uw lichaam en (over)belasting heeft, des te beter u de grens tussen positieve trainingsprikkels en overtraining kunt bewaken.

BSR helpt niet alleen om uw  lichaam te helen en letsel te voorkomen, maar het vrijmaken van vastgezette spanning vergroot ook de energiestroom in en de flexibiliteit van het lichaam, waardoor de fysieke prestaties verbeteren.